IMG_1601

TeeSe fyllde 5 år den 1 maj 2023!

Den första maj 2023 var det 5 år sedan TeeSe Botnias verksamhet startade. Under resans gång har vi utvecklats och utvecklat vår verksamhet inom alla våra branscher från mattjänster till rengöring, fastigheter och logistik. Vi vill tacka våra egna vardagshjältar, TeeSes yrkeskunniga medarbetare – det finns redan över 850 av oss. Vi är stolta över vår kundkännedom, vårt kunnande och vår ansvarsfulla verksamhet. Därför ville vi att gåvan som vi delar ut till vår personal som tack på företagets 5-årsdag också skulle ha en lokal och hållbar anknytning. Jokipiin Pellava och Vasa Tvål Ab har hjälpt oss med det.

Förra veckan var korridorerna på TeeSes huvudkontor och serviceobjekt runt Vasa och Österbottens välfärdsområde fulla av nyfikna ansikten då TeeSes förmän var ute och delade ut gåvor till sina anställda. Enligt TeeSes verkställande direktör Sanna Ihanamäki, är det viktigt att 5-årsdagen och den positiva utvecklingen uppmärksammas konkret genom hela företaget.

Det är våra anställda som gör företaget. TeeSes första år har präglats av stora förändringar, inte minst p.g.a. covid-pandemin. Jag är stolt över personalens förmåga att klara av utmaningar och omvandla dem till styrkor som gynnar hela arbetsgemenskapen. Vi har kommit långt under de fem första åren och jag tror på att samma positiva utveckling kommer att fortsätta i framtiden.”

Lea Rientamo delade ut gåvor till TeeSes anstaltsvårdare på det nya H-huset vid Vasa centralsjukhus.
Katja Mäenpää ger gåvan till anstaltsvårdare Virgine Mikhael på Vaasan Lyseon Lukio.

Synlighet för hållbar och lokal verksamhet

Gåvan skulle återspegla socialt ansvar, något som är viktigt för TeeSe, och samtidigt stödja lokala företag. Vasa Tvål Ab:s ägare och anställda, Eivor Lehtiheimo och Bengt Beijar, blev glada över TeeSes gåvobeställning eftersom största delen av beställningarna kommer in från andra delar av landet – ofta via Jokipiin Pellava.   

”Under de senaste åren har vi fått förvånansvärt få beställningar från Vasabaserade företag. Vi hoppas förstås att vi börjar få fler lokala beställningar. Våra produkter tillverkas för hand från början till slut, och så långt som möjligt skaffar vi våra råvaror av ansvarsfulla finländska företag”, berättar Eivor.

Nu färdas närmare 900 havtorntvålar med TeeSes logotryck till badrummen hos TeeSes anställda, tillsammans med fina linnehanddukar som designats för TeeSe av Jokipiin Pellava Oy. De ekologiska och långlivade handdukarna har en unik TeeSe-design och de kan användas på många olika sätt. Tänker du använda dina handdukar i köket, badrummet eller på gymmet?

Jokipiin Pellava och Vasa Tvål har samarbetat i nästan 30 år.  

”Vasa Tvål är en inhemsk närproducent och en samarbetspartner som vi kan lita på. De har alltid varit redo att hjälpa oss när vi har behövt dem”, säger Olli Havusela från Jokipiin Pellava.

På historiens vingar

Olli Havusela, Jokipiin Pellava Oy.

Vasa Tvål, som grundades redan år 1886, har också haft en viktig dag inte för länge sedan. De har nämligen fått sitt historiska företagsnamn i bruk igen. För 22 år sedan, när Eivor och Bengt som Vasa Tvåls gamla anställda köpte företagets verksamhet och maskiner, var de tvungna att byta namnet till Vaasan Aito Saippua. I år blev det ursprungliga namnet fritt och nu är allt äntligen som det ska vara.

”Det är vår grej att förvara en del av Vasas historia, och vi uppskattar gamla traditioner. Vi tillverkar våra tvålar fortfarande med hjälp av samma maskiner som har använts för över 100 år sedan. Och varje tvål hanteras för hand från början till slut”, säger Eivor.

Havtornstvålen, som påminner oss om Vasas skärgård, har tillverkats på samma sätt som den gula bastutvålen, en av Vasa Tvåls favoritprodukter. Se video om hur våra gåvor tillverkades.

Klicka här för att se en video om hur våra gåvor tillverkades.

Eivor Lehtiheimo, Vasa Tvål Ab.

Vasa Tvåls huvudverksamhet är tillverkning cirka 35 egna produkter och tillverkning som underleverantör. Pore-tvål hör till Vasa Tvåls äldsta produkter och den har bevisligen tillverkats åtminstone sedan 1950-taletOckså Jokipiin Pellava tillverkar sina produkter i sitt över 100-åriga väveriet där de värnar om traditionsenliga material och mönster.  Både Vasa Tvål och Jokipiin Pellava har beviljats nyckelflaggan-märket.