IMG_1601

Teese täytti 5 vuotta 1.5.2023!

Vapunpäivänä 1.5.2023 tuli kuluneeksi päivälleen 5 vuotta siitä, kun TeeSe Botnian toiminta käynnistyi. Matkan aikana olemme kehittäneet ja kehittyneet kaikilla toimialoillamme niin ruoka-, puhdistus- kuin kiinteistö- ja logistiikkapalveluissakin. Tästä kaikesta on kiittäminen omia arjen sankareitamme, TeeSen osaavia työntekijöitä, joita on yhteensä jo yli 850. Olemme ylpeitä asiakastuntemuksestamme, osaamisestamme ja vastuullisesta toiminnastamme. Siksi halusimme, että paikallinen ja vastuullinen toiminta näkyy myös henkilöstöllemme 5-vuotispäivän kunniaksi kiitoksena jaettavassa lahjassa. Siinä meitä auttoivat Jokipiin Pellava ja Vaasan Saippua Oy.

TeeSen käytävillä ja palvelukohteissa ympäri Vaasan kaupunkia sekä Pohjanmaan hyvinvointialuetta kävi kuhina viikko sitten, kun esihenkilöt pääsivät jakamaan lahjat työntekijöilleen.

Toimitusjohtaja Sanna Ihanamäki pitää tärkeänä, että merkkipäivä ja toiminnan positiivinen kehitys huomioidaan konkreettisesti koko yrityksessä.

“Työntekijät tekevät yrityksen. Yhtiön alkuvuosia ovat värittäneet isot muutokset, eikä vähiten koronapandemian vuoksi. Olen ylpeä henkilökuntamme kyvystä selvitä haasteista ja tehdä niistä yhdessä osan yhteisömme vahvuuksista. Olemme jo nyt 5-vuotiaana päässeet pitkälle ja uskon, että sama positiivinen kehitys jatkuu myös tulevina vuosina.”

Lea Rientamo jakoi lahjoja Vaasan keskussairaalan uuden H-talon laitoshuoltajille.
Katja Mäenpää viemässä lahjaa Vaasan Lyseon Lukiossa työskentelevälle laitoshuoltaja Virgine Mikhaelille.

Vastuullisuus ja paikallisuus näkyviin

Henkilökunnan muistamisen haluttiin heijastavan TeeSelle tärkeää sosiaalista vastuuta ja tukevan samalla paikallista yrittäjyyttä. Vaasan Saippua Oy:n omistajat ja työntekijät, Eivor Lehtiheimo ja Bengt Beijar, ilahtuivat TeeSen lahjatilauksesta, sillä suuri osa yrityslahjoista tilataan nykyään eri puolilta Suomea – usein Jokipiin Pellavan kautta.

Nyt TeeSen logolla varustettu tyrnisaippua matkaa lähes 900 teeseläisen kylpyhuoneeseen lahjapakkauksista löytyvien Jokipiin Pellava Oy:n TeeSelle varta vasten suunnittelemien pellavapyyhkeiden mukana. Uniikilla designilla tehdyt pyyhkeet ovat ekologisia, pitkäikäisiä ja monikäyttöisiä. Meneekö omasi keittiö-, treeni- vai käsipyyhkeeksi?

”Vaasalaisilta yrityksiltä on tullut viime vuosina yllättävän vähän tilauksia. Toiveissa on totta kai lisää tällaisia paikallisia tilauksia. Tuotteemme ovat meidän omin käsin vastuullisesti valmistamia ja hankimme mahdollisimman suuren osan raaka-aineista vastuullisilta suomalaisilta yrityksiltä”, Eivor kertoo.

Jokipiin Pellava ja Vaasan Saippua ovat tehneet yhteistyötä lähes 30 vuotta.

”Vaasan Saippua on lähituottaja, kotimainen ja luotettava kumppani, joka on ollut aina valmis auttamaan meitä, kun apua tarvitsemme”, kehuu Olli Havusela Jokipiin Pellavalta.

Olli Havusela, Jokipiin Pellava Oy.

Historian siipien havinaa

Kiinnostavaa on sekin, että jo vuonna 1886 perustettu Vaasan Saippua on vastikään saanut perinteikkään nimensä takaisin. Kun Eivor ja Bengt Vaasan Saippuan vanhoina työntekijöinä ostivat yrityksen toiminnan ja laitteet 22 vuotta sitten, nimi piti muuttaa Vaasan Aito Saippuaksi. Tänä vuonna alkuperäinen nimi vapautui jälleen, joten omistajien mukaan ollaan ”takaisin siinä missä kuuluukin olla”.

”Meidän juttu on säilyttää pala historiaa, ja arvostamme vanhoja perinteitä. Saippuat valmistetaan yhä samoilla laitteilla kuin yli 100 vuotta sitten ja jokainen saippua tehdään alusta loppuun käsityönä”, sanoo Eivor.

Vaasan saaristosta muistuttava tyrnisaippuamme on valmistettu samoin kuin videolla valmistuva keltainen saunasaippua, yksi Vaasan Saippuan suosikkituotteista.

Katso tästä video lahjan valmistuksesta.

Eivor Lehtiheimo, Vaasan Saippua Oy.

Vaasan Saippuan päätoimintaa on noin 35 oman tuotteen valmistus ja alihankintatyöt. Vaasan Saippuan vanhimmista tuotteista Pore-saippuaa on valmistettu jo ainakin 1950-luvulla. Myös Jokipiin Pellava valmistaa tuotteensa yli 100-vuotiaassa kutomossaan perinteisiä materiaaleja ja malleja vaalien. Sekä Vaasan Saippualle että Jokipiin Pellavalle on myönnetty avainlippu-tunnus.