puoli_kiloa_päivässä_cr

Biovaa’an käyttökokemuksia TeeSe Botniassa

Campus Lykeionilla Biovaaka on ollut päivittäisessä käytössä helmikuun puolivälistä lähtien. Käyttäjäkokemukset ovat olleet pääosin positiivisia.

Laitteen tulon ja alun käytön haasteet on saatu synkronoitua tarvetta vastaavaksi ja käyttö arjessa jatkuu sujuvasti, jopa huomaamattomasti. 

Olemme saaneet jo nyt hyviä tuloksia lautashävikin seurannasta ja olemme pystyneet vaikuttamaan myös omaan toimintaamme ruokatilauksia tehdessä. 

Lautashävikin määrään vaikuttavat päiväkohtaisesti ruokailevien opiskelijoiden ja henkilökunnan määrä sekä kyseisen päivän ruoka. Mieliruokapäivinä tulos on aina pienempi kuin muulloin. 

Olemme ottaneet hävikkiseurantaan mukaan myös linjastosta jäävän ruoan. Se punnitaan ja merkitään tällä hetkellä ohjelmaan manuaalisesti. Seurannan tuloksia seuratessa voidaan ajatella toimintatapojen mahdollista muuttamista, jotta hävikki saataisiin minimoitua. 

Tuloksia on ollut helppo seurata monella eri kriteerillä – ohjelma antaa selkeää tietoa hävikkilajeista ja kriittisistä kohteista, joiden avulla voimme kehittää kokonaisvaltaisesti toimintaamme aina ruokalistan suunnittelusta esillelaittoon. Tästä on hyvä jatkaa matkaa asian parissa!